Menüpontok
Your Cart
A csomagolás egy egész nagy termékskálát is lefedhet, a szállítói csomagolástól kezdve, az egyedi termékcsomagoláson át, az egyedi termékcímkéig, a használati utasításig stb…. 

A termék csomagolások felhasználási köre igen széleskörű. A lehetőségeknek nem csak az emberi fantázia szab határt, hiszen ezeknek a dobozoknak nagy része tömeggyártásra kerül, ahol a gépi munkálatok is behatárolják mi az ami ésszerű költségráfordítással gazdaságosan kivitelezhető.

A papírdobozoknak alapvetően két funkciót kell ellátniuk:
- Védeni, tartani kell, a bennük elhelyezett terméket, vagy termékeket, alkalmasnak kell arra lenniük, hogy azok biztonságban raktározhatók, szállíthatók legyenek.
- Informálás, hisz a dobozok felülete kiválóan alkalmas arra, – azon kívül, hogy megmutatja nekünk, legtöbbször kép formájában, hogy mi is található a dobozban – reklámfelületként, vételre csábítson minket.

A papírdobozok nagy része egyszer használatos termék, hisz ha valaki hazavisz egy doboz kockasajtot, – de akár egy nagyméretű televíziónál is hasonló a helyzet – minden bizonnyal a termék kicsomagolása után rövid úton megválik a dobozától.
A nyomda feladata, olyan doboznak nevezett csomagolóanyagot készíteni, amely a fenti elvárásoknak leginkább megfelel. 

Szempontok, amiket ehhez figyelembe kell venni:
- az anyag kiválasztása (milyen vastag, milyen minőségű felületű kartonból készüljön el a doboz), 
- a doboz alakját formáját, záródását meghatározó dobozterv és annak megfelelő stancolás,
- milyen nyomat kerüljön a dobozra (cége profiljához, a termék profiljához megfelelő, jellegzetes grafika) 
A vastag kartonok nehézkes nyomtatásánál adott esetben sokkal célszerűbb megoldás, egy vékony papírra történő nyomtatás, majd ennek a papírnak a doboz oldalára történő felragasztása, szaknyelven kasírozása.

Ha a doboz nagyobb igénybevételnek is ki lesz téve érdemes a nyomatra egy vékony műanyag lapot is felvinni, - ezt hívják fóliázásnak – ami megvédi a nyomott felületet, és még fényes felszínt is ad a doboz oldalának.
Ragasztott és ragasztás mentes dobozok, karton nyomtatás, gyártás:
- boros dobozok,
- elől záródó dobozok,
- ételtartó dobozok,
- italos rekeszek,
- lengőfüles dobozok,
- piskótafüles dobozok,
- sütemény és tortakiszállító dobozok,
- váltófüles dobozok,


Egyéb doboz típusok a teljesség igénye nélkül:
- gyógyszeres doboz,
- hamburger dobozok,
- papírtálcák,
- pizza tálcák,
- popcorn tartó dobozok,
- snack tölcsérek,
- sült burgonyás tasakok.
Csomagolástervezés, kivitelezés
Minden doboz típust, valamint azok nyomdai anyagait, kérésére mind szabvány-, mind igényed szerinti méretben elkészítjük. A kész termékek árai a megrendelt termékek anyaga, mérete és kivitele függvényében változik.

Kreatív lehetőségek:
- Dombornyomással kiemelhetünk betűket, képi elemeket vagy logókat is. Ha igazán exkluzív hatást szeretnénk elérni, a vakdombort válasszuk, ami festék nélkül is egyedi látványt biztosít.
- 3D UV lakkozás igazán egyedi megjelenést ad a csomagolásnak. Domború, tapintható, extra fényes lakkréteg, amelynek vastagsága változtatható egy íven belül is.
- Prégelés exkluzív megjelenést biztosít. Főként ábrák, logók kiemeléséhez ajánlott.
- Stancolással egyedi megjelenést és formát adhat a doboznak.

A megrendelni kívánt doboznak terv szerinti, pontos elkészítéséhez szükségünk van:
- a nyomdakészre előkészített esetleges képi anyagokra a megrendelt doboz(ok) szerinti méretben, elosztásban
- minimum 300 dpi felbontású, CMYK színrendszerű, kompozit PDF fájl.

Az elkészítés néhány hetet biztosan igénybe vesz, onnantól számítva, hogy nyomdakész grafikai anyagot kapunk, vagy a saját grafikusaink által elkészített anyagot jóvá nem hagytátok. Mindenképpen szánjatok bőven időt arra, hogy végiggondoljátok, mit is szeretnétek pontosan, hogy a végeredmény olyan legyen, amivel hosszútávon elégedettek lesztek Ti is és a célközönségetek is.

Csomagolástervezés, kivitelezés

   

Segítségre van szükséged?

Lépj velünk kapcsolatba!